РОЛ-ОН СЕРУМ за премахване на ВРАСТНАЛИ КОСМИ

Проблемът подкожни косми

подкожни косми проблемиВрастналите косми или т.нар. подкожни косми, са неприятно и дразнещо явление, което засяга мъже и жени. То може да предизвика белези и петна по кожата. От гледна точка на дерматологията и общото здраве, състоянието не представляват сериозен здравословен проблем и рядко води до усложнения, но за потърпевшите проблемът подкожни косми е достатъчно сериозен и изискващ адекватни действия казус. Това кожно състояние е резултат на бръснене и носи медицинското название pseudofolliculitis barbae, когато е локализирано по брадата на мъжете.

Какви симптоми са на лице при наличие на подкожни косми?

  • възпаление в засегната област под формата на малки зачервени подутини. В центъра на подутината, под повърхността на кожата, може да прозира едва забележим извит косъм.
  • подуване придружено от лека болезненост, сърбеж в засегнатия участък, както и образуване на гной.

Симптомите при подкожни косми могат да имитират други кожни заболявания, като кератозис пиларис. Това състояние засяга кожата в областта на мишниците, бедрата и някои други части на тялото и е резултат на забавяне излющването на мъртвите клетки от повърхността на кожата и задържането им в космените фоликули.

въспален подкожен косъмКое води до появата на подкожни косми ?

При бръсненето, респективно премахавнето на косъма, неговото стеблото се прерязва косо и получава заострен връх. По време на израстването, косъмът може да се забие и навие в космения фоликул, от който произхожда и така да остане под повърхността на кожата. Този растеж причинява симптомите на врастналия косъм.

PDF_logoИЗТЕГЛИ PDF БРОШУРА (на български език)

 

 

ИЗТЕГЛИ PDF БРОШУРА (на английски език)PDF_logo