РОЛ-ОН СЕРУМ за премахване на ВРАСТНАЛИ КОСМИ

Състав

izbelvash-rol-on-3pfb Vanish + chromabright®  – ДЕПИГМЕНТИРАЩ   ексфолираща  формула с гликолова, салицилова  млечна киселини, екстракт от кората на бяла върба (Salix Alba) и CHROMABRIGHT® (депигментиращ агент).

Комплекс  ексфолианти с ускорено проникване  и  мощно действие.

Салициловата киселина има противогъбично, кератолитично и бактериостатично действие. Тя има силно кератолитично действие на дълбочина в роговия слой като предизвиква излющването му. Подпомага нормалната кератинизация. Увеличава ендогенното хидратиране чрез редукция на pH ефективно разтваря тънката кожа, която покрива врасналите косми.

Гликоловата киселина е ексфолиращ продукт за щадящ пилинг на кожата. Тя  предизвиква отстраняване на мъртвите и увредени епителни клетки, което стимулира синтеза на нови. Тенът се изравнява, намалява броя и дълбочината на мимическите линии, кожата възвръща свежестта и блясъка си. Резултатът е видим и дълготраен – без петна, неравности и други нежелани дефекти.

Млечната  киселина стимулира естественото производство на колаген – омекотява кожата

Гликолова киселина и млечна киселина, като комбинация  имат отличен ексфолиращ и овлажняващ ефект, благодарение на добрата съвместимост между тях и кожата.

Екстрактът от кората на бяла върба е отлична алтернатива на синтетичните салицилови препарати. За разлика от аспирина той не притежава странично действие, освобождава се по-деликатно в организма и осигурява по-дълготраен аналгетичен ефект. Екстрактът от кората на бяла върба се използва успешно за лечение на остра и хронична болка, инфекции и простудни заболявания. Корите на Salix alba съдържат от 5 до 7% гликозида салицин, който се разпада в организма под влияние на ензима саликаза на салигенин, който по-нататък се окислява до салицилова киселина. Срещат се още флавоноиди и 5 до 10% проантоцианидини (кондензирани танини), които са известни със заздравяващите си и кръвоспиращи свойства.

Сhromabright Нова патентована съставка, предназначена за изсветляване, депигментиране и балансране цвета на кожата, която не проявява цитотоксичен ефект, не дразни и не предизвиква сенсибилизация (чувствителност). Действа чрез инхибиране на активността на тирозиназата, което води до изсветляващо и балансиращо цвета на кожата въздействие, напълно безопасно е,  показва добра стабилност  и притежава фотозащитно действие върху кератиноцитите в човешката кожа. Това спомага за предотвратяване на увреждането на кожата от UV лъчите причиняват.

Само за външна употреба

Нанася се върху кожата!

Да се избягва контакт с очите и лигавиците!

Да не се поглъща! Да не се употребява при установена алергия към aspirin!

Да не се употребява при бременност и кърмене!
Да се пази от деца!

Състав:

SDAlcohol 40 B, Isopropyl Alcohol, Propylene Glycol, Acetylsalicylic Acid, Glycerin, Water, Butylene Glycol, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Hydroxypropylcellulose, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Dimethylmethoxy Chromanyl Palmitate, Salicylic Acid, Glycolic Acid, Lactic Acid, Fragrance.

 

Опаковка

93g / 120ml